Kirke med fødderne

En temadag om økumeniske kirke- og pilgrimsvandringer

I disse år oplever vi en stigende interesse for økumeniske kirke- og pilgrimsvandringer. Dagen her vil komme med praktiske eksempler på og teologiske refleksioner over vandringen? Hvad har økumeni og vandring at gøre med hinanden? Er der forskelle på syn på vandringen i forskellige kirkelige traditioner? Kan man planlægge en økumenisk kirkevandring også selv om man bor uden for de store byer? Hvordan er klima og spiritualitet knyttet til pilgrimsvandringer? Hvordan laver man diakonale vandringer for sårbare og mennesker i sorg? Det er nogle af dagens temaer og gode spørgsmål.

Alle er velkomne uanset, om man har stået for pilgrims- og kirkevandringer, er ansat som medarbejder i en kirke eller i en kirkelig organisation, om man er frivillig eller bare er nysgerrig på det med økumeni og pilgrims- og kirkevandringer.

  1. 1 Økumeniske kirkevandringer

Ole Lundegaard, Baptistkirken, præst i Korskirken.
Jan Nilsson, Folkekirken, præst ved Diakonissestiftelsen.
Hvordan gør vi? Teologiske overvejelser, praktiske erfaringer og gode råd.

  1. Klima og spiritualitet i pilgrimsvandringer

Elisabeth Knox-Seith, Folkekirken, pilgrimspræst.
Sofie Larsen Kure, koordinator for Grøn Kirke.

Hvilken spiritualitet og tradition knytter vi an til i pilgrimsvandringen og hvad har klimaengagement og pilgrimsvandring med hinanden at gøre? 

  1. Diakonale kirkevandringer

Sanne Glerup Damborg, diakonikonsulent i Menighedsplejen i Danmark
David Noval, diakon, Stella Maris, Den Katolske Kirke

Erfaringer med og refleksioner over diakonale kirkevandringer med fx psykisk sårbare eller som mindevandringer på kirkegårde.

Arrangør
Danske Kirkers Råds – arbejdsgruppen for Økumenisk Dialog og Dannelse.

Yderligere information

Kontakt: Mads Christoffersen, Danske Kirkers Råd, på mc@danskekirkersraad.dk

Tidsplan

PROGRAM

9:30 - 10:00
Kaffe og croissanter
10:00 - 10:15
Velkommen
Mette Møbjerg Madsen, generalsekretær i Menighedsplejen i Danmark. Jørgen Thaarup, præst i Jerusalemskirken, Metodistkirken. Mads Christoffersen, generalsekretær i Danske Kirkers Råd.
10:15 - 11:00
Vandring og medvandring
Peter Lodberg, professor MSO, Systematisk Teologi, Aarhus Universitet Økumeni som fællesskab og nødvendighed. Gudsfolket på vandring sammen. Hvad betyder (med)vandringen i det økumeniske symbolsk og teologisk, konkret og diakonalt? Det økumeniske som en vandring sammen – og hvordan det kan hænge sammen med pilgrimsvandring?
11:00 - 11:15
Pause
11:15 - 12:15
Vandring og medvandring i forskellige traditioner Symbolsk, teologisk, konkret og diakonalt
Panel: Folkekirken Elisabeth Knox-Seith, pilgrims- og sognepræst på Møn. Baptistkirken Lone Møller-Hansen, præst i Baptistkirken Bornholm Den Katolske Kirke David Noval, diakon og leder af Stella Maris. Den Ortodokse Kirke Ivan Sulejic, præstekandidat.
12:15 - 13:00
Frokost
13:00 - 13:45
Workshop 1
13:45 - 14:00
Kaffepause
14:00 - 14:45
Workshop 2
14:45 - 16:00
Kirkevandring
Kirkevandringen begynder i Jerusalemskirken og går videre til den katolske domkirke Sankt Ansgars kirke i Bredgade og videre til den anglikanske Saint Alban’s kirke ved Kastellet. Alle tre kirker er med i den årlige kirkevandring i begyndelsen af januar – en kirkevandring, der har fundet sted årligt gennem de sidste 60 år.
16:00
Tak for i dag

Dato

apr 28 2023
Expired!

Klokkeslet

Morgenkaffe fra klokken 9:30
10:00 - 16:00

Vært

250.00DKK

Sted

Jerusalemskirken
Rigensgade 19 1316 København K
Website
https://jerusalemskirken.dk/

Metodistkirken i Danmark

Søg i indlæg

Nyhedsbrev

Abonner på vores kvartalsvise nyhedsbrev

TEMA: Livets overgange, hvad gør de ved os? :

Den vanskelige hjemkomst

Af Anne Mie Skak Johanson, redaktør for Kirke for Alle |  Det kom som et chok for mig, at det var så vanskeligt, sådan siger Inger…

Jeg er ikke bange for tårer længere

PODCAST // Af Bente Skov | Fra serien: “Kvindeliv & Tro”.  Det er kun lidt over et år siden Stefanie Macotto mistede sin mand. Hans død…

Forandringer kan være farlige

Af Anne Mie Skak Johanson, redaktør for Kirke for Alle. | I et langt liv gennemgår et menneske mange forandringer. I barndommen og ungdommen findes…