Hvad er mission i dag?

Af Lukas Kaarby

Mission foregår i globalt livsfællesskab med mennesker, fællesskaber og skaberværk. Her er vi afhængige af kristne og menigheder i hele verden. Det samliv, det livsfællesskab og samarbejde, beriger vores forståelse af Guds kraft og medvirker til at genoprette liv og relationer.

Dansk Missionsråd har udarbejdet et nyt missionsdokument ved navn “Mission i dag!”. Dokumentet er kommet ud af et arbejde, der har engageret sig med spørgsmålet: Hvad er mission i dag?  

Dansk Missionsråd mener, at hovedsagen med “Mission i dag!” er at skærpe forståelsen af, hvad det vil sige at være engageret i kristen, global mission i dag, anno 2024. 

“Mission i dag!” skal gerne fungere som en ressource og inspirationskilde for organisationer og kirker. Dansk Missionsråd håber, at det kommer til at skabe dialog og drøftelser om, hvad mission er i dag. 

Generalsekretær i Dansk Missionsråd, Henrik Sonne Petersen, mener, at dette nye missionsdokument er vigtigt: Fordi det altid er vigtigt at tage pulsen på, hvor mission udfolder sig, og hvad der rent faktisk sker, fordi det siger en hel masse om verden, om Gud og om os selv. Generalsekretæren udtaler videre: Det er også vigtigt, fordi dokumentet er et udtryk for, at der faktisk kan formuleres noget, som DMRs medlemsorganisationer kan se sig selv i. Ikke sådan, at alle kan bekræfte alt, men sådan at alle kan se sig selv i noget af dokumentet. Det er et konkret udtryk for, at kirketraditioner har nærmet sig hinanden. 

Du kan læse og downloade det nye missionsdokument her: 

Del dette indlæg: